Hobbies

Hobbies zijn belangrijk. Ze bepalen voor een groot deel wie je bent. En als ik het lijstje hieronder zo bekijk heb ik eigenlijk wel wat hobbies. Ik heb wel een heel aantal favorieten, en een aantal zijn typische hondenhobbies, maar ondanks wat vele mensen misschien ook denken, jagen achter de postbode zit er niet bij.

Breiten Sport is mijn nieuwste hobby. Sinds mei 2008 doe ik deze sport in hondenschool Muizenheide te Beringen. Breiten Sport is een combinatie van gehoorzaamheid, horde lopen, slalom lopen en hindernissenparcours.

Voor de gehoorzaamheid moeten we samen, zij aan zij, verschillende parcours wandelen waarbij ik dan op bepaalde plaatsen een oefening moeten doen zoals bijvoorbeeld zitten, liggen, voet en vanop afstand naar mijn baasje lopen. Bij het horde lopen moeten we samen, zij aan zij, zo snel mogelijk een afstand afleggen waarbij we dan onderweg over 3 hordes moeten springen. Het slalom lopen is ook tegen de tijd. We moeten zo snel mogelijk tussen verschillende paaltjes lopen. Het hindernissenparcours is het leukste van allemaal. Over een afstand van 75m moet ik zo snel mogelijk 8 hindernissen nemen en dat terwijl ik opnieuw zij aan zij loop met mijn baasje. De hindernissen zijn 2 maal een horde, een kapel, een buis, een brug, een ton, een ring en een verte sprong.

Eén ding is zeker, we moeten nog flink aan onze conditie werken, maar we zijn volop aan het trainen.

Op 14 December 2008 was het dan zover! Mijn eerste Internationale Breiten wedstrijd. En al zeg ik het zelf, het was een onverhoopt succes. Ik was 6de van de 11 deelnemers in de Aspiranten klasse!


's Avonds trainen op de brug

's Avonds trainen over de horde

Over de brug tijdens een westrijd

Over de hoogtesprong tijdens een wedstrijd

Over de ton tijdens een wedstrijd

Vlug, de slalom!

Vlug, de slalom!

Samen over de horde

Wachten voor de gehoorzaamheidsoefening

Contact

Heb je een vraag, een opmerking of wil je gewoon iets leuk aan mij vertellen? Wel, dat kan je hier doen.

Nieuws!